Εντατικό Σεμινάριο Κεραμικής

18-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Κούπα, σαλατιέρα ή άλλα χρηστικά αντικείμενα, σουβέρ, αποθηκευτικά δοχεία με καπάκι, χάντρες και κοσμήματα, διακοσμητικά τοίχου, mobile κρεμαστά, φωτιστικό ή κασπώ για ένα φυτό; Στο εντατικό σεμινάριο κεραμικής θα δοκιμάσετε ποικιλία διαφορετικών τεχνικών και θα υλοποιήσετε, με την καθοδήγησή μας, όποιες ιδέες έχετε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα
Αυτή θα είναι μια ημέρα γνωριμίας. Θα γίνει μια σύντομη ξενάγηση στο εργαστήριο, και θα σας δείξουμε τα υλικά και τα εργαλεία της κεραμικής. Ο/Η κάθε συμμετέχων/ουσα θα λάβει μία τσάντα με τα προσωπικά του εργαλεία.

2η ημέρα
Για ένα δυναμικό ξεκίνημα, θα αρχίσουμε με τον τροχό κεραμικής. Εντυπωσιακός και γρήγορος, θα τον δοκιμάσει αρκετές φορές ο/η καθένας/εμία. Παράλληλα, θα μάθουμε να ζυμώνουμε τον πηλό και θα καλοφτιάχνουμε τα αντικείμενα που βγάζουμε.

3η ημέρα
Στην πρώτη ενότητα αυτής της ημέρας, θα δοκιμάσουμε τεχνικές πλαστικής με το χέρι. Μακαρόνι και φύλλα πηλού σε διαφορετικά πάχη, με τομές και κολλήσεις. Στη συνέχεια, θα πειραματιστούμε με υγρούς χρωματιστούς πηλούς, πάνω στα έργα της χθεσινής ημέρας.

4η ημέρα
Σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε λευκό stoneware πηλό και θα χρωματίσουμε με οξείδια επιτόπου (χωρίς να το αφήσουμε να στεγνώσει). Τον υπόλοιπο χρόνο, στο 2ο μέρος, θα φτιάξουμε ένα επίπεδο ανάγλυφο αντικείμενο από όπου θα βγάλουμε ένα γύψινο εκμαγείο. Τελειώνοντας, θα βάλουμε στο καμίνι τα έργα των προηγούμενων 2 ημερών.

5η ημέρα
Θα αρχίσουμε βγάζοντας ορισμένα αντίτυπα από το έτοιμο εκμαγείο μας και, στη συνέχεια, θα χρωματίσουμε τα ψημένα κεραμικά με πυροχρώματα και σμάλτα.

6η ημέρα
Συνεχίζουμε τα γυαλώματα που δεν έχουμε προλάβει και βάζουμε το τελευταίο μας καμίνι. Γιορτάζουμε το κλείσιμο του σεμιναρίου με μια επίσκεψη σε οινοποιείο, ξενάγηση και δοκιμή κρασιών.

7η ημέρα
Δυστυχώς, σήμερα είναι η μέρα του αποχωρισμού.

ΚΟΣΤΟΣ

Για έναν/μία (1) συμμετέχων/ουσα σε μονόκλινο δωμάτιο 1.035 € /άτομο,

για δύο (2) συμμετέχοντες/ουσες που μοιράζονται ένα δίκλινο δωμάτιο 935 € /άτομο,

και το κόστος του σεμιναρίου χωρίς διαμονή, διατροφή, και μεταφορικά 480 € /άτομο.

ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ!

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα σε αυτόν το σύνδεσμο

Για να κρατηθεί η θέση θα πρέπει να γίνει μεταφορά σε τράπεζα μιας προκαταβολής 30% του τελικού ποσού· μετά τη συμπλήρωση της φόρμας, θα σας σταλεί ένα απαντητικό e-mail με όλες τις αναλυτικές πληροφορίες.

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας χωρίς επιβάρυνση, και θα σας επιστραφεί πλήρως η προκαταβολή. Δε θα γίνουν επιστροφές σε προκαταβολές, για ακυρώσεις 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης. Η οριστικοποίηση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του συνολικού ποσού.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά και στα ελληνικά

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • η εκπαίδευση,
  • όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία,
  • εξαήμερη διανυκτέρευση (σε μονόκλινο ή δίκλινο δωμάτιο),
  • ένα πρωινό και ένα κυρίως γεύμα ανά ημέρα στο Artemis Restaurant (στον ίδιο χώρο).

Επίσης, για τους/ις συμμετέχοντες/ουσες που φτάνουν την 1η ημέρα του σεμιναρίου και αναχωρούν την 7η θα υπάρχει διαθέσιμο δωρεάν μεταφορικό μέσο από και προς το αεροδρόμιο. (Όσοι/ες επιθυμούν να έρθουν στην Ικαρία σε ημερομηνίες διαφορετικές από εκείνες της έναρξης του σεμιναρίου, θα πρέπει να οργανώσουν μόνοι/ες τους τη μεταφορά τους προς το Artemis Studio.)

Καθένας/εμία που συμμετέχει, την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, θα λάβει μία τσάντα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και θα κρατήσει και έπειτα. Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται καμία προεργασία, εμπειρία, ή να έχει τα δικά του εργαλεία ή υλικά κανείς (εκτός κι εάν το επιθυμεί).

Το εστιατόριο Artemis είναι από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας Slow Food Ikaria, με σεβασμό στο «καλό, καθαρό και δίκαιο φαγητό για όλους». Υποστηρίζει τους ντόπιους παραγωγούς, προσφέροντας στους επισκέπτες ποικιλία χορτοφαγικών πιάτων της ικαριώτικης κουζίνας, αλλά και εκλεκτό ντόπιο κρέας, ζυμαρικά και γαλακτοκομικά, καλό κρασί και, αναλόγως του καιρού, φρέσκα ψάρια. Οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να έχουν απεριόριστα ροφήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά δεν συμπεριλαμβάνονται).

Αν θελήσετε να μείνετε περισσότερες νύχτες ή να μείνετε με έναν/μια φίλο/η (που δε θα συμμετέχει στο σεμινάριο) παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για διαθεσιμότητα.

Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες πρέπει να φροντίσουν κατά την αναχώρησή τους είτε να παραλάβουν τα έργα που θα έχουν φτιάξει, είτε σε συνεργασία μαζί μας να τα συσκευάσουν για να αποσταλούν με courier στον τόπο διαμονής τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.