Σεμινάριο ακουαρέλας

12 – 18 Ιουνίου 2023

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η Ικαρία με την ιστορία και τη μυθολογία της, και με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, είναι ένας εμπνευστικός τόπος. Έχει πλούσια βλάστηση, απόκρημνα βουνά με ψηλές κορυφές, δάση, πηγές και ποτάμια με καταρράκτες, βραχώδεις περιοχές και ακρογιαλιές. Οι έντονες εναλλαγές τοπίου και χρωμάτων την καθιστούν ιδανικό μέρος για να περιπλανηθεί κανείς με τα χρώματά του και να αποτυπώσει στο χαρτί ό,τι του κεντρίζει το ενδιαφέρον. Σε αυτό το σεμινάριο, δε θα ζωγραφίσουμε μόνο τοπίο, αλλά επίσης ζώα, έντομα, βότανα, ή το ανθρώπινο σώμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα

H πρώτη ημέρα αποτελεί ημέρα γνωριμίας. Ο/Η κάθε συμμετέχων/ουσα θα παραλάβει τα υλικά του: χρώματα, πινέλα, μολύβια και χαρτιά. Θα κάτσουμε στον χώρο του εργαστηρίου, αρχικά θα γίνει μια θεωρητική εισαγωγή, και θα συζητήσουμε για ορισμένα χαρακτηριστικά της ακουαρέλας. Παράλληλα, στο τραπέζι μας θα υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα, ως νεκρή [AM1] φύση, τα οποία όσοι/ες θέλουν μπορούν να αρχίσουν να σχεδιάζουν, ενώ συζητάμε για εξοικείωση με τα υλικά ακουαρέλας.

2η μέρα
Σήμερα είναι η πρώτη επίσημη ημέρα δημιουργίας. Το πρωινό περπατάμε στο ποτάμι και κάνουμε συχνές και σύντομες στάσεις για ζωγραφική. Επικεντρωνόμαστε σε μικρές λεπτομέρειες που εντοπίζουμε σε φυτά ή έντομα. Στην απογευματινή μας συνάντηση ζωγραφίζουμε εκδοχές της παραλίας του Να από μακριά.

3η μέρα
Σήμερα θα κατεβούμε με τα χρώματά μας στην παραλία. Βράχια, όχθες του ποταμού με καλάμια και το κύμα που σκάει, διαλέγουμε και σκιτσάρουμε. Στην απογευματινή μας συνάντηση θα προσπαθήσουμε να ζωγραφίσουμε ηλιοβασίλεμα. Πράγμα που θέλει προσπάθεια γιατί τα χρώματα αλλάζουν πολύ γρήγορα!

4η μέρα
Ημέρα πεζοπορίας! Το πρόγραμμα αλλάζει σήμερα, θα αρχίσουμε 10 και θα ολοκληρώσουμε γύρω στις 4 χωρίς ενδιάμεσο διάλειμμα. Θα παρακολουθήσουμε ένα μαγευτικό μονοπάτι που κάνει τον γύρο των Ραχών με έναν έμπειρο/η οδηγό. Με τακτές στάσεις μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, θα ζωγραφίσουμε το ποτάμι, δέντρα, γεφύρια, παλιούς οικισμούς, και όπου βρούμε ιδανικό σημείο θα καθίσουμε για να κάνουμε το πικνίκ μας.

5η μέρα
Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μοντέλο. Μπορείτε να κάνετε γρήγορα σκίτσα με μολύβι για να εξοικειωθείτε, και μετά να δοκιμάσετε με τις ακουαρέλες σας. Το απόγευμα όσοι/ες επιθυμούν μπορούν να δοκιμάσουν να μεταφέρουν κάποιο σχέδιό τους σε ένα λευκό πιάτο με χρώματα κεραμικής που μετά θα γυαλωθεί και θα ψηθεί.

6η μέρα
Το πρωί θα κάνουμε βόλτα στο Γιαλισκάρι. Θα ζωγραφίσουμε το λιμάνι με τις βάρκες, το εκκλησάκι, ή το χωριό από μακριά. Το απόγευμα οι συμμετέχοντες/ουσες είναι ελεύθεροι/ες να περιπλανηθούν στον Να και να ζωγραφίσουν ό,τι τους άρεσε περισσότερο, ή να κάτσουν στο εργαστήριο και να τελειώσουν ζωγραφιές τις οποίες δεν ολοκλήρωσαν.

7η μέρα
Δυστυχώς, σήμερα είναι η μέρα του αποχωρισμού.

ΚΟΣΤΟΣ

Για έναν/μία (1) συμμετέχων/ουσα σε μονόκλινο δωμάτιο 1.035 € /άτομο,

για δύο (2) συμμετέχοντες/ουσες που μοιράζονται ένα δίκλινο δωμάτιο 935 € /άτομο,

και το κόστος του σεμιναρίου χωρίς διαμονή, διατροφή, και μεταφορικά 480 € /άτομο.

ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ!

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα σε αυτόν το σύνδεσμο

Για να κρατηθεί η θέση θα πρέπει να γίνει μεταφορά σε τράπεζα μιας προκαταβολής 30% του τελικού ποσού· μετά τη συμπλήρωση της φόρμας, θα σας σταλεί ένα απαντητικό e-mail με όλες τις αναλυτικές πληροφορίες.

Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας χωρίς επιβάρυνση, και θα σας επιστραφεί πλήρως η προκαταβολή. Δε θα γίνουν επιστροφές σε προκαταβολές, για ακυρώσεις 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης. Η οριστικοποίηση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του συνολικού ποσού.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά και στα ελληνικά

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • η εκπαίδευση,
  • όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία,
  • εξαήμερη διανυκτέρευση (σε μονόκλινο ή δίκλινο δωμάτιο),
  • ένα πρωινό και ένα κυρίως γεύμα ανά ημέρα στο Artemis Restaurant (στον ίδιο χώρο).

Επίσης, για τους/ις συμμετέχοντες/ουσες που φτάνουν την 1η ημέρα του σεμιναρίου και αναχωρούν την 7η θα υπάρχει διαθέσιμο δωρεάν μεταφορικό μέσο από και προς το αεροδρόμιο. (Όσοι/ες επιθυμούν να έρθουν στην Ικαρία σε ημερομηνίες διαφορετικές από εκείνες της έναρξης του σεμιναρίου, θα πρέπει να οργανώσουν μόνοι/ες τους τη μεταφορά τους προς το Artemis Studio.)

Καθένας/εμία που συμμετέχει, την πρώτη μέρα του σεμιναρίου, θα λάβει μία τσάντα με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και θα κρατήσει και έπειτα. Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται καμία προεργασία, εμπειρία, ή να έχει τα δικά του εργαλεία ή υλικά κανείς (εκτός κι εάν το επιθυμεί).

Το εστιατόριο Artemis είναι από τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας Slow Food Ikaria, με σεβασμό στο «καλό, καθαρό και δίκαιο φαγητό για όλους». Υποστηρίζει τους ντόπιους παραγωγούς, προσφέροντας στους επισκέπτες ποικιλία χορτοφαγικών πιάτων της ικαριώτικης κουζίνας, αλλά και εκλεκτό ντόπιο κρέας, ζυμαρικά και γαλακτοκομικά, καλό κρασί και, αναλόγως του καιρού, φρέσκα ψάρια. Οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να έχουν απεριόριστα ροφήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά δεν συμπεριλαμβάνονται).

Αν θελήσετε να μείνετε περισσότερες νύχτες ή να μείνετε με έναν/μια φίλο/η (που δεν θα συμμετέχει στο σεμινάριο) παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για διαθεσιμότητα.

Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες πρέπει να φροντίσουν κατά την αναχώρησή τους είτε να παραλάβουν τα έργα που θα έχουν φτιάξει, είτε σε συνεργασία μαζί μας να τα συσκευάσουν για να αποσταλούν με courier στον τόπο διαμονής τους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.