Μελιτζάνες στον φούρνο με τυρί

Υλικά για 4 μερίδες (4 ατομικά γιουβετζάκια)

  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας ικαριώτικο μέλι
  • 4 μελιτζάνες μεσαίες
  • Ελαιόλαδο
  • όση φέτα θέλετε
  • μια πράσινη πιπεριά
  • Προαιρετικά φρέσκο δυόσμο και ρίγανη

Προετοιμασία σάλτσα ντομάτας
Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πλένουμε και περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ
Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο (μαλακό) ρίχνουμε τις αλεσμένες ντομάτες
Ρίχνουμε το αλάτι, το μέλι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να σφίξει
(30-40 λεπτά )

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες (περίπου ενάμιση εκατοστό)
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε τις μελιτζάνες (όσες χωράνε έτσι ώστε να ακουμπάνε όλες στο πάτο, και επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες)
Γυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη μεριά μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε σε ένα κεραμικό γιουβετσάκι 3 κουταλιές σούπας από τη σάλτσα ντομάτας
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες σε 2-3 στρώσεις
Ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω (3-4 κουταλιές σε κάθε γιουβετσάκι)
Προσθέτουμε θρυμματισμένη φέτα
Μια – δύο ροδέλες πιπεριά

Ψήνουμε στον αέρα στους 180ο για 25 λεπτά (ή μέχρι να λιώσει η φέτα)

Όταν το σερβίρουμε ρίχνουμε λίγη ρίγανη

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.